Krappa oil 50 ml

€ 12,00
Gross weight: 0,15 Kg
Dimensions (l,w,h): 9,50 x 3,50 x 3,50 cm
Description

Krappa olie

Voor een liter olie is ongeveer 5 kilo zaden nodig Krappa zaden worden verzameld door indianen en marrons en in water gekookt. Vervolgens laat men de massa staan. De zaadmassa wordt vervolgens in de zon gedroogd en de goudbruine olie die door de warmte uit de massa vrijkomt wordt eraf geschept.

Krappa olie wordt ter verzorging gebruikt ter verzachting en verzorging van de huid bij insectenbeten en wordt gebruikt tegen exceem, bij puistjes, huidvlekken ( rode en gevoelige huid), uitslag en huidschimmel en jicht. Ook werkt het verlichtend tegen muggenbeten en het ondersteunt het herstellende vermogen van de huid.

De olie wordt ook gebruikt tegen haaruitval en huidschilfers (roos) op de hoofdhuid

Indianen mengen het vet van de boa constrictor met krappa olie om gewrichtspijn te behandelen

De olie wordt door de lokale bevolking in sommige gevallen in kleine hoeveelheden ook inwendig gebruikt tegen stress en bij een geprikkelde keel. En druppeltje op de tong.

In krappa olie zijn de werkzame stoffen die ontstekingsremmend werken waarschijnlijk de aanwezigheid van triterpenen en limmonoiden.

(http://carapa.org/fr/usages/properties_medicinalis.htm)

 Krappa oil

 

For one liter of oil about 5 kg of  seeds are required. Krappa seeds are collected by indigenous peoples and Maroons and boiled in water. Then they let the mass stand. The seed mixture is then dried in the sun and the golden-brown oil produced. The mass releases oil because of the heath, this is scooped off.

Krappa oil is used  for wounds and insect bites and is used against eczema, acne, skin blemishes, rashes and skin fungus and gout. It also works enlightening against mosquito bites.Krappa oil also accelerates the healing of burns

The oil is also used against hair loss and scaling on the scalp

Indians mix the fat of the boa constrictor with krappa oil to treat joint pain.

The oil is in some cases also used internally (in small amounts) against bronchitis and stress.

The active substances in krappa oil that suppress inflammation are likely the presence of triterpenes and limmonoids.

(http://carapa.org/fr/usages/properties_medicinalis.htm)